I nytåret 2012 besluttede jeg, at blive vegetar igen.

Når jeg skriver” igen”, er det fordi jeg før har været det i en 10 årig periode.

009

012

 

I januar 2013 havde jeg bare fået for meget kød i julen. Kød hang mig ud af halsen. Der måtte ske noget drastisk. Jeg var lige blevet sygemeldt med stress og var i gang med at finde ud af, hvad der var rart for mig. Lægen havde sagt. at jeg skulle gøre ting for mig selv, der var sjovt og rart. Jeg lyttede til mit inderste og det var, at være vegetar. Lige så snart jeg begyndte på det igen blev jeg mere mig selv, jeg fandt hjem igen.  Jeg havde bare ikke været tro mod mig selv. Jeg fik det bare bedre også med stressen. Fordi jeg nu ikke mere spiste kød bare, fordi det var nemmere eller fordi andre syntes at det skulle og burde jeg. Næ! nu lyttede jeg igen til, hvad jeg havde behov for. Nu har jeg været det i et år og ønsker aldrig at stoppe. Det kunne allerhøjest være, at jeg engang er moden til, at tage skridtet til at blive veganer. Men det ikke lige nu(veganer spiser intet fra dyreriget, som vegetar spise man stadig æg og mælkeprodukter).

Hvorfor jeg er vegetar:

 •  Fordi jeg føler, at jeg svinger i en højere og for mig bedre frekvens. Jeg er i bedre kontakt med min intuition og min åndelige side.
 • Fordi jeg så er tro mod mig selv og mine inderste værdier
 •  Fordi jeg altid har været en stor dyre elsker.
 • Fordi jeg ikke vil støtte lange kummerlige dyre transporter, medicin i kød, GMO foder til husdyrene og hvordan husdyr ude på ”dyrefabrikkerne” bliver behandlet. Pr. 1.feb er det også tilladt, at fodre kyllinger med GMO majs, de har ellers indtil nu gået fri. Derfor tænker jeg over dyrevelfærd, når jeg sætter min stemme. Køber økologisk når jeg kan, da det er mit valg, som forbruger der betyder noget. Jeg er træt af at konventionelt landbrug hele tiden får en stor pose penge, det bliver jo ikke bedre af den grund. Så hellere at man gav økologisk landbrug en stor pose penge.
 • Fordi vegetarmad bare er så meget sundere for helbredet og smukkere i alle regnbuens farver. Så smukt og indbydende, at se på.
 • Fordi en af sidegevinsterne er, at det er væsentligt billigere, at være vegetar.  Bønner og linser er ikke dyre og hvis du spiser årstidens lokale grønsager.

Q&A

 • Savner du aldrig en stor rød bøf? Nej slet ikke! Jeg har aldrig kunne lide rødt kød, og har mest spist hakket kød og kylling.
 •  Får du så proteiner nok?” ”øøøøøø får du ikke for mange?” har jeg ofte lyst at svare og se lige så bekymret ud for dem der spørger, som de gør på mig. Men ja! jeg får proteiner nok, det slet ikke noget problem. Der er i æg, mælkeprodukter, linser og bønner og meget mere.
 • Er det ikke besværligt? Næ! du kan købe så mange ting i supermarkederne nu til dags. Måske er der lige en start fase indtil din fryser er fyldt op med udblødte og kogte bønner. I en hver vegetar kogebog står der det du skal vide. Der er også kommet så mange vegetar blogs, med lækre vegetar opskrifter
 • Hvad når du skal ud og spise? Der er kommet en del lækre spisesteder for vegetarer i de store byer og de fleste andre steder har en vegetar ret på menukortet eller kan lave det, hvis man beder om det. Især hvis de ved det i forvejen.

 • Hvad hvis du skal hjem til familie og venner? Så siger jeg det og de fleste tager det, som en sjov udfordring. Hvis ikke de gør det tilbyder jeg selv at tage mad med.

 • Hvad til julefrokost på jobbet? Så beder jeg om at få at vide, hvor vi får mad fra eller skal spise og så kontakter jeg selv det sted.