Mit 2. morgenmads forslag.

havregrød

Ing:

1 dl grove havregryn (eller glutenfri havregryn)

3. dl vand

evt. lidt vanilje

Et skvat citronsaft

Det hele stilles i blød aften før.

” Iblødlægning med citronsaft natten over mørner havregrynene, så phytinsyren nedbrydes. Phytinsyre kan nemlig blokere for vores optagelse af essentielle mineraler som kalk, magnesium, jern og zink” – Oscar Umahro Cadogan

Næste dag behøver grøden kun at få et opkog og koge et par minutter, så er den klar.

Her er forslag til topping:

Ægte kanel, æble eller pæretern, rosiner,nektarintern,slåensirup,nødder, kiwi.

Du kan også bruge rosiner og mandler/nødder, der har ligget i blød i lidt vand natten over, så optager du også dem bedre og de bliver langt sødere.

 

På billeder har jeg brugt lidt hjemmelavet mirabelle syltetøj, lidt chiafrø, lidt mandler og lidt små vindruer.

Derudover kommer jeg altid en god klat fedtstof i grøden, så mætter den bedre. Jeg bruger en spsk. økologisk kokosolie med smag (husk kokosolie uden smag er blevet forarbejdet og har derfor ikke alle de gode egenskaber, som rigtig kokosolien indeholder).

p.s du kan erstatte havregrynene med alle mulig andre gryn.