6cd21475-ff1a-40c7-bad3-601700121d76

 

18.december

Øvelse/aktivitet

Vejrtrækning og bevægelse!

>>Se videoen her<<

Motion

Alt for mange sidder passivt i bilen til og fra arbejde og på arbejdet sidder mange måske også ned 7-8 timer.

Det alt for lidt motion i forhold til, at holde vores krop ved lige. Men i den grad også vores humør.

Jeg er på ingen måde fortaler for vilde motionsformer og opholder mig helst ikke i et fitnesscenter. Jeg vil hellere være udendørs. Så en rask gå tur med hunden, en cykeltur, at grave i haven eller lille løbetur i skoven det er noget for mig. Men det hører jo mest sommeren eller weekenderne til. Da det er bælgmørkt når jeg kommer hjem.

Så når jeg kommer hjem fra arbejde kan jeg ligefrem mærke, at jeg savner at bruge kroppen.

Der er det at jeg enten danser til noget musik eller laver nogle af øvelserne fra bogen.

I bogen kræver forfatteren bare 15 min motion af mig 4 gange om ugen og det lige mig. Nu tænker du nok at det da ikke kan rykke noget, men det kan det. For der bliver også brugt de tunge kettelbells.

Bogen jeg talte om kan du læse mere om HER

Vejrtrækning 

Fokus på vejrtrækningen kan også gøre det lettere for dig at være nærværende/være i nuet. Du kan nemlig bruge det at fokusere på din vejrtrækning til at bevare bevidstheden lige i nuet.

Vores vejrtrækning har meget mere betydning end vi tillægger den i hverdagen. Men den er med til at ilte blodet i kroppen og tilføre ny energi. Hvilket der får vores hjerne til at fungere bedre.

Hvorfor?

Både motion og god vejrtrækning giver dig et godt velbefindende, og mere overskud. Sjovt nok giver det at bevæge sig mere energi. Prøv en dag du rigtig træt at lave nogle øvelser eller dans til noget god musik og du har fået fornyet energi.