Er du en af dem, der slet ikke syntes jule er spor hyggelig? Er det fordi du mærker et savn af noget eller nogle, der skulle have været der?

Faktisk er du slet ikke alene om den følelse, der er mange andre, der har det ligesom dig.

Personligt kan jeg meget hurtigt selv komme på, at min mor især, far og mormor mangler og mange andre jeg har kendt som ikke er her mere.

Min mor og far har jeg været forbi på kirkegården og stille en dekoration til, med lys i, der kunne stå der og lyse et stykke tid. Egentligt underligt for hvorfor skulle deres sjæl være lige omkring de jordiske rester. Når man dør sættes vel ens sjæl fri og i princippet kan de være alle mulige steder nu. Især forbinder jeg min mors sjæl med området omkring Rørvig mølle og burde lægge dekorationen der. Min fars sjæl forbinder jeg med hans arbejdsplads.

Men heldigvis har jeg en mand og datter altså en ny familie, at holde jul med, og vi er lige blevet inviteret ud til noget mere familie juleaften.

Men andre sidder derhjemme i disse dage og tænker på hvordan de skal få denne skrækkelige dag overstået hurtigst muligt, da de bliver mindet endnu mere om deres ensomhed denne dag. Mange vil ikke trænge sig på hos enkelte venner og familiemedlemmer.

Derfor vil jeg lige fortælle at der er andet at gøre, her er et par ideer:

“Juleløses jul” på Christiania, der plejer at komme en 100 mennesker, det gratis. Se her:http://christianiaooo.dk/kategori.php?eventkategori_id=9

Måske foregår der noget lokalt i din kommune, prøv at tjekke det. Det kan være i foreninger eller kirker.

 Mange steder mangler de også en til at hjælpe til ved sådanne arrangementer det kunne også være en ide. At du selv meldte dig som julehjælper, så ville du i stedet få følelsen af, at nogle har brug for dig.

Eller du kan blive en juleven igennem Dansk røde kors. Her søger familier en ven og dig der måtte være ensom juleaften, kan søge en familie, der åbner deres hjem for dig. Læs mere her:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/12/11/104029.htm