Som kalender gave i dag vil jeg godt fortælle dig om en meget særlig bog. Det er bogen Alef af Poulo Coelho.

Manden, der skrev den verdensberømte bog “Alkymisten”. 

Dag jeg gik i gang med bogen tænke jeg, det da en underlig fortælleform, men så vænnede jeg mig til det. Bogen er en kærligheds bog på det spirituelle plan, det forudbestemte plan, det ophøjede plan. Det også en bog om forandring og om Alef. Men hvad er “Alef”?, det må du selv læse dig til, men ledetråde er “en tilstand”.

Et forslag til en juleferie bog.

Her er hvad der bliver skrevet på nettet om bogen:

I sin mest personlige bog til dato tager Paulo Coelho os med på en bemærkelsesværdig rejse.
I Alef, som repræsenterer alle tings begyndelse, vender Coelho tilbage til der, hvor han startede. En åndelig krise får ham til at begynde på ny; han vil rejse, eksperimentere og knytte nye forbindelser til mennesker og lande. Rejsen fører ham gennem Afrika, Europa og Asien via den transsibiriske jernbane. Undervejs møder han Hilal, en ung og meget talentfuld violinist. Sammen tager de ud på en rejse, som lærer dem om kærlighed og tilgivelse og giver dem mod til at overvinde livets uundgåelige udfordringer.
Undervejs inviterer Coelho os til at reflektere over vor egen personlige rejse: Er vi der, hvor vi ønsker at være, og gør vi det, vi har lyst til at gøre? Jeg tog ikke på denne rejse for at finde svaret på, hvad der manglede i mit liv, men for at blive herre i min egen verden igen. Nu har jeg igen kontakt med mig selv og den magiske verden omkring mig. Det er det, som gør livet interessant: »At tro på skatte og mirakler.« – Paulo Coelho 
»Alef er Coelhos bedste bog nogensinde. Bogen formelig oser af renhed, enkelhed og ærlighed.« –  Happinez Magazine 
»En ny magisk rejse fra den altid inspirerende Paulo Coelho.« -Booklist 
»Coelho er en dygtig forfatter, som holder fast i læseren. Hans kendetegn, evnen til at give os mod til at tro på vore drømme, finder vi i denne historie. Det føles, som om han har fundet vejen tilbage til sine læsere.« – Aamulehti, Finland 
Paulo Coelho (f. 1947 i Rio de Janeiro) er en af verdens mest læste forfattere. Mest kendt er han for Alkymisten, som har solgt over 65 mio. eksemplarer i mere end 156 lande og er oversat til 71 sprog. Den er således blandt Verdenshistoriens bedstsælgende bøger, hvilket har givet Coelho ´prisen´ i Guinness’ Rekordbog som den mest oversatte bog af en nutidig forfatter. Han regnes for en af vor tids mest indflydel-sesrige personer (har fx deltaget ti gange i World Economic Forum, Davos, Schweiz).