Nå! der ramte jeg måske lige ned i noget? for du føler måske du ikke laver andet end at arbejde. Noget rigtig mange mennesker føler. Mange elsker heldigvis også deres job og så det bare en leg og ligegyldigt når job og fritidsinteresser går op i en højere enhed.

Men rigtig mange føler, de ikke helt holder af alle dele af deres job og så bliver det mere som en belastning.

For et stykke tid siden var erhvervs psykologen Maiken Matzo  i fjernsynet og fortalte om stress og mange andre ting. Hun sagde en meget vigtig sætning syntes jeg.

Her kommer den:” Dit arbejde må ikke stjæle din sjæl”. Det hun mener det er, at der er andet i livet end at arbejde, for de fleste er der også ens familie, andre passioner og friheds følelsen, fritidsinteresser som skal huskes. Altså at de værdier man har højest ikke må fejes ind under gulvtæppet.

Fritids interesser kan være med til at give energi til ens rigtige arbejde. Ind i mellem høre jeg folk sige til mig ” jeg forstå slet ikke du har tid til, at blogger eller hvad det nu kan være, med det job du har”. Til det er svaret, så ville jeg gå helt ned i energi hvis jeg ikke kunne det.

Men hvis du nu skulle tænke over noget DU gerne ville have mere tid til, hvad så med at” så frøet nu”.

Begynd at tænke over det, skriv det ned og begynd at handle på det i det nye år.

Jeg vil f.eks gerne skrive en e-bog, dyrke yoga, mediterer mere, rejse mere, gå til hundetræning, tage i biffen, teater, koncerter, lære mere om urter, udvikle mit helt eget personlige firma mind4nature osv