Ugens Blomst

fingerbøl

Ugens blomst vækker minder for mig, om sommerhus på landet, som barn. Jeg viste ikke dengang, at den var giftig bare smuk og lidt underlig, når den stod derinde i “Det vild” af sommerhus grunden.

Jeg vil ikke komme med navne på ugens blomster, for indenfor mindfulness og shamanisme er vi ikke så interesseret i alle de etiketter vi mennesker har sat på alting. Da vi nogen gang går mere om i det, end i at se skønheden eller at opfatte “det budskab”, der ligger bag. Det jo ikke en bloster side, så havde jeg skrevet hvad den hed. Men for sjov kan jeg alligevel fortælle, at den engelske navn oversat til dansk er ræve handske , det da lidt sjovt.

Hvilken følelser vækker den hos dig?

 

{ 2 comments… read them below or add one }

Birgit Christiansen juni 30, 2013 kl. 16:49

Det er min ynglingsblomst….I sommeren 73 var jeg stor pige og jeg og en anden ung kvinde cyklede ved Borød da vi fik øje på digitalis nede ad en smal stil hvor der tydeligt var smidt noget affald af grene. Vi havde aldrig set dem f’ør. Senere cyklede vi der ud med et par spande og gravede dem op med en kulskovl….og kørte med dem i flor 2 hvide og 2 lilla. Årene efter stod de i mine forældres have i Sorø . Og først i 85 fik jeg min egen have i Hedehusene, der fik jeg nogen eksemplarer. Året efter døde min far og alt i den gamle have blev ryddet. I 2008 flyttede jeg tilbage til Sorø med frø i en kuvert…..og de står nu her i Sorø igen….de blomster minder mig om den anden persom som jeg var sammen med og som jeg ikke har set i 36 år. Digitalis blev brugt til Absinth som Van Gogh blev så syg af…….Netop nu har jeg så mange at jeg kan plukke ind af dem selvom jeg kun bor på et lille frimærke skal de kunne gro her. Og jeg har været heldig at have frø i alle disse år.

Svar

Doreen juli 1, 2013 kl. 06:51

Sikke en skøn historie Birgit

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: