I dag startede mit kursus “Vintermindfulness i naturen”. Det var et kursus jeg rigtig har gået og glædet mig til.

Til morgen vågnede jeg op til den flotteste morgen, solen skinnede, så kunne det kun blive en god dag og det blev det.

Temaet idag var “Foreråd” og Oktober, så vi måtte ud og se om der var noget tilbage at samle ind i naturen. Naturen stod i sin flotteste efterårsdragt.

Tilbage igen lavede vi en græskar lygte, der kan stå og lyse op i mørket. Kurset er netop for de folk, der har det svært med efteråret og hurtigt bliver vintertrætte.

Kursisterne inspirede også hinanden til, hvad de gjor hvert år for at få det bedre i vinterhalvåret.

Øverst ses de økologiske græskar der blev brugt til den suppe vi sluttede af med.

Her er der ved at blive lavet græskarlygter. Dejligt at bruge sig selv lidt kreativt.

 

Vi sluttede af med at varme den græskarsuppe jeg havde lavet hjemmefra.

Den blev varmet over bål og vi spiste udenfor, godt klædt på, i solen, og med liggeunderlag på bænken. Det kunne godt lade sig gøre og var pragtfuldt. Så vi kunne alle gå hjem og prale med at have spist udendørs idag.

 Opskriften:

Græskarsuppe.

(Fra bogen: Spis dig yngre af Thorbjörg Hafsteinsdottir)

til 4 per.

Kødet fra 2 græskar

et løg og 2 fed hvidløg svites i lidt olie.

Tilsæt 7,5 dl vand,1/2 spsk urtebouillon, 1,5 spsk frisk ingefær, lidt støt muskat og kog det i en 20 min. Afkøl det og bend det. Varm den blendede masse med 1 dåse kokosmælk, lidt vanilie, reven skal og saft af en lime, salt og lidt peber.

Du kan spise det med lidt rejer, lidt persille og gomasio(som er sesamfrø ristet let på panden , afkølet og puttet i en elektrisk kaffe mølle med lidt Himalajasalt. )

Mere sundt kan det næsten ikke blive og efterår byder på varmen supper.