solstik

Så blev det sommersolhverv i dag. Den gamle hedenske betegnelse for den fest, vi kan vælge at fejre i dag. Hedensk betyder bare, det vi troede på her i norden før kristendommen kom til. Selve ordet hedensk skræmmer mig på ingen måde, tværtimod. Det vil for mig sige, det der er ved at være dansker/nordboer, helt ind i knoglerne og langt tilbage i de historiske rødder.

Hvad betyder sommersolhver, ville nogle måske spørge?

Det betyder,at det er den længste dag på vore breddegrader, den nordlige halvkugle.

Vi har årets længste dag, som i København er på 17 timer og 33 minutter.

Solen stod her op klokken 04.25, og den går først ned igen klokken 21.58.

– At det er solhverv betyder orbitalt at den nordlige ende af Jordens omdrejningsakse hælder direkte ind mod Solen, som på dette tidspunkt passerer det højeste punkt på sin årlige himmelvandring

 Alle de gamle hedenske fester og mærkedage sommersolhverv, efterårsjævndøgn, vintersolhverv og forårsjævndøgn har alle noget med lyset/solen at gøre. Så du kan også kalde det solfester.

De to solhvervsfester skille de to store halvdele af lyset på året. I dag er skillelinjen ind til den mørke halvdel af året, hvor imod vintersolhverv er skillelinjen indtil den lyse halvdel af året.

Du kan bruge denne slags dage, til at gøre noget særligt, der er ekstra kraft og energi  over dag.

Du kan f.eks ønske noget, beslutte dig for at gøre noget særligt i dag eller i det næste halve år.

Husk også, at kikke tilbage på det halvår, der har været med både gode og udfordrende oplevelser, nye venner du har lært at kende og send det hele en taknemlig tanke.

Denne dag kan du også lægge dine smykker, krystaller og andet ud i solen, for at suge noget af den kraft og styrke der er på dagen.

Du kan lave et lille “alter” i haven, eller ude i naturen, som du pynter og på den måde finder din egen måde at markere dagen, som man har gjort i årtusinder.

Glædeligt sommersolhverv!