Så er vi 4 dage inde i oktober måned. Det slet ikke til at forstå, at vi er midt i efteråret og da slet ikke med det sommervejr vi har haft de sidste par dage.

Vi har siddet på gårdspladsen og spist frokost. Fordi drivhuset blev for varmt, det plejer slet ikke,at være sådan i Oktober. Men det er rart, når man ikke syntes sommer var så lang.

Men ellers kan vi ikke skjule, at vi er midt i efteråret. Bladene på træerne er begyndt så småt at skifte farve, der er svampe i skoven, der dufter af muld, græsplænen er våd næsten hele dagen, det tåget om morgen og det er blevet meget mørkere om morgen.

træ

 

Det skønne er, at der stadig er masser at samle ude i naturen. Det elsker jeg og har en stille stund imens jeg plukker.

Forleden plukkede jeg slåen til først og fremmest at putte i fryseren da de bliver sødere af det. Senere skal jeg så finde ud af om jeg laver noget slåengin af det eller hvad. Slåenginen var nemlig en skøn dessert drik, så mon ikke det bliver det igen.

Derudover plukkede jeg hyldebær og tjørnebær.

De to bær tilsammen kan man lave den skønneste ketchup af. Jeg smagte den til et vild mad arrangement sidste år, som jeg deltog i, men fik ikke opskriften. Så nu havde jeg sat mig selv på en prøve, for at genopfinde noget der ligner.

bær

Hylde/tjørnebær ketchup

ca.150-200g hyldebær

ca 150-200 røde tjørnebær

Koges sammen med en sjat vand i 20 min.

Saften sies igennem en si og du bliver ved med at trykke det igennem sien så længe du gider, så du også får en puremasse igennem sien.

Ved siden af koger du 3 skrællede æbler med en sjat vand og en dl cider æble eddike til de er møre.

Mos nu æblerne og blad det med bærpureen. Lun det hele igennem med 50g sukker og  lidt krydderier. Jeg brugte et fed hvidløg, lidt kanel og en stjerneanis.

Fjern nu stjerneanis og hvidløg.

Put en sjat atamon i ketchuppen og hæld det på en skoldet glasflaske.

Farven bliver lilla rød.

Den smagte godt i min “Vilde vegetarburger”, der var lavet af bugerboller bagte med brændenælde, vegetarbøf, salatblad, brændnælde pesto og Hylde/tjønebær ketchuppen.

burger

Oktober aktivitet

Mit forslag er at du køber nogle efterårs blomster/planer og pynter din have, altan eller vinduskarm med det.

Igår købte jeg nogle der kan klare lidt frost, så har man også noget at nyde på denne tid af året.

plante

 

Oktober drømme

  • ud på en masse efterårs ture med hunden i den nærliggende natur
  • I Klamborg dyrehave med min datter, det er næsten blevet en efterårs tradition
  • slutte mit vikar job på en skole/sfo og finde nyt vikar job
  • Få mit online produkt “Energi og glæde hele året for stressede og vintertrætte” færdigt
  • fejre høstfest på køge fællejord, hvor jeg sidder med i bestyrelsen
  • lave nogle dejlige efterårsretter
  • nye planer for firmaet
  • ud og høste mere hyldebær til varm hyldebærsaft og tinktur

saft