Min egen mandelmælk

018

 

Nu har jeg prøvet, at lave min egen mandelmælk flere gange og det er super nemt. Det også langt billigere.

Jeg har prøvet med forskellige nødder og med havre.

Grunden til jeg gør det, er fordi jeg har det svært ved at fordøje komælk og har i flere år holdt mig fra det. Dog indtager jeg lidt flødeskum og is engang imellem. Men det jeg oplever med komælk det er også, at det danner slim i min hals.

Måske du kender til nogle af de samme symptomer, så her et godt og sundt alternativ:

  1. Du lægger Ca. 100g mandler(eller anden slags nød) i blød dagen før. Ned i et glas med vand så det lige dækker og så i køleskabet.
  2. Næste dag hælder du iblødsætnings vandet fra og putter mandlerne i blenderen med vand til den når den streg på kanden, hvor der står 750.
  3. Så blender du løs til det ligner mælk
  4. Du kan nu vælge, at si det gennem en si med et rendt viskestykke. De nødderester, der bliver tilbage i klædet kan du bruge til boller eller vegetarfrikadeller. Nogle gange sir jeg slet ikke og bruger det som det er til smoothies, der er  lidt tykkere end normalt. Det kan jeg godt lide. Dem spiser jeg med ske og mysli over.

 

 

Laver du Havremælk skal du også lægge 100g havregryn(helst grove havregryn)  i blød i vand, men de behøver kun en time.

{ 2 comments… read them below or add one }

Gitte november 24, 2015 kl. 12:04

Super lækker opskrift. Jeg har et tip. Nøddepulpen kan tørres i ovnen og males til med på en kaffekværn – wupti så har du affedtet mandel/nøddemel. Man kan samle pulpen i en pose i fryseren til man har nok til en eller flere bageplader -så sparrer man også energi:-). Havrepulpen har jeg ikke prøvet med. Men måske er det muligt med samme procedure:-)

Svar

Doreen november 28, 2015 kl. 20:26

ja det lyder da også som en super ide.
Kh Doreen

Svar

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: