I ønskes alle en glædelig 2. juledag!

Jeg elsker Risalamande. Laver altid så der er nok til 2-3 dage. Det er det jeg glæder mig mest til på julebordet eller til julefrokosten. Sådan har det været siden jeg var barn.

10277090_10208976805163558_6004260871353636989_n

Men men men jeg får altid ondt i maven, fordi jeg ikke er god til at fordøje mælk og fløde. Det kan stresse mig og ødelægge en del af juleglæden.

For nogle uger siden var jeg så til en helt igennem vegansk julefrokost og jeg sad med store lyttebøffer, da de snakkede om hvordan Risalamanden var lavet.

10553518_10208976800883451_185885606065536977_n

Jeg har udfra det jeg hørte den dag og ved at studerer veganske  opskrifter, opfundet denne version:

Risalamande opskrift

120 g ris gryn (evt. natur grødris)

1-2 dl vand

1 liter kokosmælk (på karton, ikke dåser, se foto ovenover. Kan købes i Irma og helsekoster)

1/2 l mandelmælk (gerne noget du selv har lavet, se opskriften her og gerne med alt det man normalt sier fra af nøddestykker. Mandelmælk kan også købes i de fleste supermarkeder, se foto ovenover)

2 små kartoner med soja (piskefløde. Kan købes i Irma, se foto ovenover)

lidt vanilje

Først koger du risengrynene i vandet i en stor gryde et par minutter. Derefter kommer du kokosmælken i og koger grøden som der står på risgrynsposen/pakken.

Når det ligner risengrød røres en halv liter mandelmælk i og lidt vanilje.

Grøden trækker nogle timer eller helst til næste dag.

Næste dag piskes sojafløderne og grøden røres heri.

Risegrøden er nu klar til at blive spist med lun kirsebær sovs.

I sommers lavede vi et glas kirsebærsovs af egne vilde fugle-kirsebær fra haven. Den blev så indviet juleaften. Det hele var en himmelsk mundfuld!

Alt i alt  smagte meget bedre end almindelig risalamande. Det havde ikke den fedtede flødesmag i munden.

10584008_10208976805963578_6866742930076408517_n

Det bedste var nu, at jeg ikke fik ondt i maven. Jeg følte mig ikke oppustet eller som om jeg havde spist mursten.

Gem opskriften til næste jul, hvis du også vil undgå ondt i maven.