Selvom datteren er flyttet hjemmefra, så må jeg godt have lidt fastelavns hygge. Eller måske skulle jeg kalde det forårs hygge.

Jeg har nemlig hørt lærken synge idag, det er et herligt forårstegn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er slet ikke til de der fastelavnsboller med masser af flødeskum og creme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så kom jeg i tanke om gammeldags fastelavnsboller, her er min udgave med marcipan.

De er virkelige lærkre og “farlige”!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fastelavnsboller med marcipan(ca. 12.stk)

Dej:

100g smør/fri

25g gær

1æg/kan evt. udlades hvis du er veganer

1.spsk sukker

et lille nip salt

1-2 dl mælk/plantemælk

 

Fyld;

150g marcipan

100g sukker

150g smør/fri

Blandes sammen.

 

Smørret smeltes og der i kommer man mælken, og ægget. Væsken skal være lunken før gæren kommes i.

Derefter kommes resten i og dejen æltes sammen og hæver en time med et fugtigt viskestykke over.

Dejen deles i 12 boller, der rulles lidt flade.

Midt på hver bolle, lægges der en klump fyld. Dejen lukkes sammen om fyldet. Sammenlukningerne på bollen vendes ned på bagepladen.

Nu hæver bollerne 20 min med et fugtigt viskestykke over.

Bollerne bages ved 200 grader et sted meller 10-15 min, til de er gyldne.

De afkøles og der kan kommes glasur på toppen. Glasuren laver du ved, at blande flormelis med lidt kakao og vand.