Brian Stage er nummer to ud af fire personer jeg har valgt at spørge om nogle ting, som sundhed, jul, mindfulness, og 2013.

Brian har jeg taget mindfulness uddannelsen sammen med, og er imponeret over hvordan han afprøver alt muligt inden for den alternative verden på sin egen krop. Måske Brian også kan inspirerer dig med noget.

1.Brian hvordan bruger du mindfulness i din hverdag?

Det jeg bruger mest, er mit fokus på vejrtrækning, jeg synes det er så simpelt og genialt.

Det er fascinerende at man kan blive ved med at forbedre vejrtrækningen, så det føles på en ny måde hver gang. Men det er dog stadig en ting man let kan glemme.

Jeg bruger mindfulness til at være til stede og lægge mærke til de små ting. Jeg lytter meget efter hvad mine medmennesker siger. (Nogle gange er de faktisk ikke klar over hvad de selv siger ;))

Og så prøver jeg at bruge det, når der er svære følelsesmæssige ting, der skal ses ”udefra”.

Mindfulness bidrager positivt til min selvudvikling.

2. Bruger du mindfulness proffessionelt? Altså underviser du i det?

Nej, det gør jeg ikke. Men kunne godt tænke mig at bruge det i forbindelse med at hjælpe mennesker med genoptræning, efter diverse sygdomme/skader.

Eller på anden måde give værktøjerne videre i forbindelse med udviklingen af det enkelte menneske

3. Hvad har du gjort for din egen sundhed?

Puha, det er et voldsomt STORT emne for mig.

Jeg har sat mig ind i, og har afprøvet følgende:

Kostområdet: vitaminer-fiskeolie-planteolier-kosttilskud-stenalderkost-Ayurveda, og div. test og undersøgelse.

Hvis der er noget jeg vil vide mere om, så ringer jeg til div. producenter, for at få viden om deres produkter.

Trænings området: Muskeltræning-Funktionel træning-kredsløbstræning-Stabilitet-træning omkring ryg-Yoga-Pilates-Boldtræning-Åndedrætsøvelser-Meditation

Jo, og så har jeg lige en infrarød sauna J

Jeg prøver så de forskellige ting af, og mærker efter hvordan det føles og hvad der er bedst for mig.

For vi er jo meget individuelle som mennesker, og jeg vil være sikker på, at jeg gør det der er bedst for mig.

Så har jeg, gennem årene, prøvet vildt mange forskellige behandlingsmetoder for mine alle mine skavanker.

Så, på det område, kender jeg min krop rigtig godt, og kan det der med at forbygge. Plus, jeg føler at jeg er klar til at videregive min viden J

 

4. Kan se på din facebook, at du har tabt dig meget, hvordan gjord du det?

Det har været sådan “on and off” med div. ”kurer” i årenes løb.

Men det der for alvor har virket, er at mængden af sukker og kornprodukter er reduceret kraftigt.

 

5. Jeg ved noget om at du spiser stenalderkost, er det 100%? Og hvad får du ud af det?

Det er ikke 100 %, for jeg spiser bla. linser som jeg bruger i mine ”stenalderboller” uden mel.

Jeg undgår så vidt muligt: kornprodukter-mælkeprodukter-unaturligt sukker, samt div. tilsætningsstoffer.

Og så ”skal” jeg ha min ca. 10 g mørk chokolade hver dag J(Nyder det i bedste mindfulstil med små stykker efter hvert måltid, og nogle gange imellem måltiderne)

Så min vej er, at jeg forsøger at kombinere det bedste fra alle sundheds verdener.

Hvis jeg er ude at spise, så vælger jeg bare det jeg synes jeg bedst.

Mine sundhedstal er super fine. (blodtryk-blodsukker-fedtprocent-hvilepuls på 39.) Så noget må jeg jo gøre rigtigt 😉

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været syg. Ved ikke om det skyldes tingene fra stenalderkost eller det er den gode kombination jeg har fundet, tror mest på det sidste.

6. Hvad vil du råde andre til sundhedsmæssigt?

At ”lære” at mærke/lytte efter i sin krop, den fortæller så meget.

At når man skal ud i junglen for kost og kosttilskud. Ja, faktisk hele sundhedsområdet, så skal man måske lige tænke på at der, desværre for mange forhandlere, kan være et stort incitament ift at tjene penge.

At tænke over, om alle de sundheds råd vi har fået gennem årene er de ”rigtige”, for sundhedstilstanden i DK, er jo ikke den bedste. – Og tingene bliver ikke nødvendigvis ”rigtige” af at mange mennesker gør det

7. Jeg ved at du skulle på kursus i Ayurveda på Rørvig højskole, hvad var det bedste budskab du lærte der?

Jeg lærte at mærke/lytte til hvad min krop sagde. Og at den faktisk sender signaler om, hvis der er noget der ikke er godt for den. Kunsten er som sagt at lytte efter og reagere på det man mærker. F.eks. gik det op for mig, at jeg ikke trives med at leve vegetarisk, samt at jeg har brug for at træne for at ha det godt i min krop.

Desuden fik det mig til at tænke, at bare fordi et sundheds system er godt for mennesker der lever i et land som Indien, med masser af sol og en madkultur, så er det ikke nødvendigvis godt for mennesker fra det det kolde Skandinavien, der har en anden madkultur 😉 og at det enkelte menneske virkelig skal mærke efter, hvad der er godt for ham eller hende.

Men konkret tog jeg viden, om smags sanser og hvilke krydderier der optimerer maden, med mig hjem. Samt den teori at kroppen fungerer bedst hvis man spiser som en konge til morgen og som en fugl til aften. Og igen, at mærke efter hvad der sker i kroppen, både under og efter måltidet.

 Ps: Højskolen og TM. (Transcendental Meditation) er et helt kapitel for sig 😉

 Kan kun gentage: Det kan være et stort incitament ift at tjene penge.

 Og tingene bliver ikke nødvendigvis ”rigtige” af at mange mennesker gør det

8. Hvad er det næste du kunne tænke dig at tage kursus i og hvorfor?

Hmm, det bliver nok Body-sds terapi/massage og især trænings-delen. (Teorien er at følelser sidder i kroppen og kan udvikle sig til skader og sygdomme)

Det bliver trænings delen til at starte med

Jeg har selvfølgelig prøvet Body-sds behandling, og synes det virker og lyder vildt spændende.

Elles vil jeg bare ”være” og nyde/bruge den store viden jeg har fået samlet

9. Har du et godt råd til folk her i julen?

Spis kvalitet, frem for kvantitet

Prøv at smage på hver enkelt mundfuld, og mærke efter hvordan det føles. Vi skal jo ikke nå noget denne aften, så det giver plads og mulighed for at sidde længe ved bordet og nyde maden.

Og hvis der er nogle der tænker: “årh, nu skal vi sidde med den familie igen”. Så tænk et kort øjeblik over hvordan det ville være hvis de ikke var på denne jord. (man skal selvfølgelig ikke dvæle ved det)

10. Hvad skal du spise juleaften?

Jeg skal ha Økologisk and og flæskesteg, med kartofler, hjemmelavet rødkål og selvfølgelig ris a la mande. (lavet på økologisk sødmælk og fløde)

Og så vil jeg nok prøve at kreere et eller andet tilbehør, men har ikke besluttet hvilket endnu.

 

PS: Hvis der er nogle spørgsmål eller der ønskes uddybende svar, er I velkommen til at kontakte mig på mail.