Jeg har det meste af mit liv været nysgerrig på forskellige ting, der er sundt for krop og sind og har prøvet mange forskellige ting.
Især har jeg haft en stor interesse i, hvad der kan booste min krop siden dengang jeg havde stress. Jeg er ikke i tvivl om at netop stress slider på kroppen. Så det gælder om at give den så meget godt, at du får den op at køre igen. Gerne endnu bedre end før du fik stress.
I den sammenhæng er jeg og min mand stødt ind i den drik, der hedder Kombucha.
Kort fortalt er det fermenteret te og det er godt for en masse af ting, f.eks til opbygning af din tarmflora. Det er ikke ny viden mere, at et godt immunsystem opbygges i tarmene.
Kombucha teen laves på en bestemt svamp og det lyder måske lidt ulækker, men sådan er det. Selve den færdige Kombucha drik smager rigtigt godt. En blanding af cider, sodavand og hvidvin.
Du skal først have en svamp af en ven eller over nettet (der findes facebook grupper med emnet).
Men du kan også lave den selv, det har vi gjort. Det kræver at du køber en flaske kombucha i en helsekost eller hos årstiderne (det sidste gjorde vi).
1.Sådan laver du selve svampen
Se videoen, hvordan du laver svampen og selve drikken HER
Selve fremstillingen af svampen tager noget tid.
Hvor imod fremstillingen af kombucha drikken kun tager ca. 9 dage.
Det er godt at investere i nogle store flasker på 3-4 liter.
Man må selv smage sig frem, om der (efter din smag) er den rette balance imellem surt og sødt.
Måden du får “brus” på drikken er nu at tilsætte noget, der kan sætte gang i den sidste fermentering.
Vi har brugt en spiseskefuld flydende øko honning, det smager godt.
I den sidste vi har brygget, har vi brugt 1-2 spiseskefulde solbær sirup.
Glæder mig til snart at prøve med ingefærsmag. Det er en af de mest fortrukne smage til denne drik.
I den sidste proces er det godt, at have drikken i plastflasker der ikke kan springe og de skal stå ved stuetemperatur. Når drikken så er færdigt efter 2-3 dage, så skal den i køleskab for at slutte fermenterings processen. Så kan drikken godt komme over i glasflasker. Vi har genbrugt nogle vinflasker.
Vi har nu drukket et til to glas om dagen i et par måneder og elsker det. Det giver hurtigt en god følelse af væskebalance i kroppen. Men det erstatter ikke det vand du skal drikke om dagen. Derimod detoxer det din krop, så det er godt at få affaldsstofferne ud med vand.
Se her alle fordele ved at drikke kombucha HER
God fornøjelse.
Skriv endelig hvis du har spørgsmål og gerne hvis du har fremstillet nogle gode smage!