Referencer

Her kan du se anbefalinger fra nogle af dem, der har haft glæde af mine behandlinger eller kurser.

Her er fra en kvinde der var på kurset “Energi og glæde hele året – for stressede og vintertrætte” 2014
Hej Doreen.
Dengang jeg blev tilbudt at komme med på dit kursus startede jeg min svar mail med “undskyld ventetiden jeg er ikke så hurtig i øjeblikket”.
Nu skriver jeg, jeg må hellere huske at få svaret inden at jeg glemmer at svarere for jeg har travlt med mange ting.
1. Hvordan havde du det inden du startede på kurset? Hvad tænkte du om din situation da?
Når jeg tænker tilbage på den tid, føles det som om at det bare er meget lang tid siden og at jeg har været på en rejse inden i mig selv. Jeg havde jeg lige fået stillet min dianose post traumatisk stress reaktion. Jeg var fuld af tanke i mit hovede, de faldt over hinanden og der var aldrig ro inden i. Jeg kunne ikke sove, lå bare og tænkte og min krop var hel stiv. Jeg kunne bare ikke slappe af. I hverdagen havde jeg svært ved at huske og svært ved at koncenterer mig.hjertebanken – smerter i kroppen – alle tegn på voldsom stress. (I en stress test fik jeg 196 point ud af 200) Jeg var lige blevet fyret – inden i har jeg altid været en der altid kom overpå igen, og den tro havde jeg stadig – men jeg vidste bare ikke, hvilken vej jeg skulle gå for at komme oven på igen.
2.Hvilke positive ændringer forårsagede eller igang satte min undervisning?
Jeg tænker på at det, at du satte fokus på ro mindfulness, fik mig til at søge at bringe det ind i min hverdag. At trække vejret og koncenterer sig om sin vejrtrækning – var “simple” værktøjer jeg stadig bruger i hverdagen. Du havde samlet andre kursister som havde samme problematikker bla. stress. At vi kunne udveksle og forstå hinandens tanker og tanke måder. Du bragte dig selv i spil og din erfaring ved at fortælle om det. Og sætte ord på dine oplevelser og derved også på vores at vi blev samlet i forståelsen af hinanden.
3. Hvad tænker du om dig selv efter kurset nu er slut?
Hold ad kæft – jeg landede på mine egne ben igen. Sikke en nedtur og sikke en rejse /læring jeg har været på. Jeg er meget bevidst i hverdag på ikke at stresse og på min vejrtrækning at jeg får mental ro bla. ved  små mindfullness øvelser/ øjeblikke. Ved at være opmærksom på mine tanker og ved at være tilstede og mærke efter i min krop – hvordan har den/jeg det ligenu i denne situation, kan jeg ændre noget ? husker jeg at sige fra?
4. Hvis du skal nævne en afgørende ting eller indsigt, du fik ud af kurset, hvad var det så?
Kun en ting………………………………… hel ærlig kun en ting…
At lærer at finde ro.
5. Hvad er efter din mening det særlige eller unikke ved Doreen som underviser?
At Doreen bringer sine egne stress erfaringer ind i undervisningen – og viser på mange måder hvordan man kan finde ro. Hun har en gæstfrihed der er ud over det sædvanlige. Hun giver alle deltager mulighed for at give udtruk for deres følelser, om jeg så satte mig til at stortude i drivhuset, gav hun rum og tid i undervisningen ved give plads til også det.
6. hvem ville du anbefale Doreens kurser til?
Alle med stress, uanset om det er meget eller lidt stress. Til folk med depresioner og til folk der ikke kan mærke sig selv eller rumme sig selv.
Lene Petersen (Pædagog)
JA så fik du bragt mig på en rejse tilbage i tiden, i et ½ år. sikke en tur. TAK  for hjælpen
hilsen Lene
—————————————————————————————————–
Her er en kvinde der har taget mit “Sommer mindfulness kursus”2015
Hej Doreen
For mig er det her kursus noget af det bedste jeg har været med til i
lang tid. Det har givet mig utroligt meget og en større forståelse for
vigtigheden i det at arbejde med at være i NUET. Jeg kan mærke at jeg
er begyndt at blomstre mere og mere og samtidig få troen på at livet
giver mig præcis det jeg har brug for i MIT tempo….Du er en meget
stærkt personlighed som på din helt egen fantastiske rolige og
harmoniske måde forstår at formidle det gode budskab. Tak for et meget
givende og inspirerede kursus som jeg virkelig havde brug for…..
Jeg vil lige høre dig om det er muligt at få et kursus bevis
Knus og varme Tanker fra Helle Bruun
————————————————————————————————————-
Her fra en kvinder, der har været på et “shamanistisk grundkursus” 2015, som jeg holder en gang om året

Shamanisme – er det ikke noget med lang hestehale, stor fjerdragt og indianere?

Det må jeg sige nej til. Ikke hos Doreen og Teddy i Gyrstinge. Godt nok har Teddy en fin, dejlig hestehale men ellers ligner Doreen og Teddy alle os andre. Så mine anelser om at ankomme til et mystisk sted i Gyrstinge Skovhuse holdt ikke stik. Tværtimod kom jeg til skøn landlig idyl, vejrende hale på stedets hund Nova og hyggelige høns, der lægger smagfulde æg. Og den store have var meget indbydende med masser af dejlige steder at opholde sig. Urtehaven vidnede om passionen for at dyrke egne grøntsager.

Stedet hos Doreen Møller Holmquist emmer af det gode liv. Kvalitet i mad, arbejde, måden at bruge sin tid på og måden at være sammen på.  Respekt er et ord, som kommer til mig. Respekt for alt levende, for nærvær, for hinanden i familien og for os, som kommer på besøg for at blive klogere.

Jeg havde nemlig meldt mig til Grundkursus i Shamanisme. Og jeg havde glædet mig meget til at komme til Gyrstinge Skovhuse, for jeg havde hørt så meget godt om både Doreen, kurset og hele oplevelsen. Og jeg blev ikke skuffet. Udover at give indblik i, hvad Shamanisme er, så fik jeg og de andre deltagere meget andet. Bl.a. en dejlig forplejning som var et studie i god vegetarmad og lækkert bagværk. Og serveret på det musselmaledeJ Åh det giver god mening!

Doreen underviste på kurset, men vi havde også god nytte af Teddy, som var nærværende i alle pauser, hvor snakken og spørgsmålene flød i en lind strøm til de to værter.

Og hvad har jeg så taget med hjem? Der var rigtig mange informationer og fine, gode øvelser. For mig kan det sammenfattes i 3 vigtige ting. I Shamanismen er grundholdningen, at alt levende er besjælet. Det er en dejlig tanke, og det har betydet, at jeg ser på verden på en helt anden måde. Som om alt er blevet transparent på den måde, at jeg nu er bevidst om, at der er meget mere i alting end det øjet lige kan se. For det andet så var det lærerigt at arbejde med sit kraftdyr. Det er ikke nyt for mig, og jeg ved, at jeg tidligere har haft både en isbjørn og en elg som mit kraftdyr. Denne gang fik jeg kontakt med en elefant, som viste sig som mit kraftdyr. Her optager det mig selvfølgelig, hvad elefanten står for, og det kommer hen ad vejen. Og den tredje ting er vores egen indre visdom. Jeg har hele tiden vidst, at min indre visdom/mit højere selv har så meget at give, og her viser Doreen en måde at aktivere denne visdom på. Stort og smukt! Tak til Doreen og Teddy for to fantastisk dage.

De bedste hilsner

Susanne Brøgger

PS! Jeg var så heldig at købe fire glas af Doreen’s hjemmelavede marmelade med hjem. Så hver gang jeg nyder en skefuld af dette, så er jeg tilbage i den gode energi i Gyrstinge Skovhuse.

 

Juli 2015

——————————————————————————————————-
2 kvinder, der har valgt at inddrage “shamanisme” under deres behandling, hvilket man selv vælger.
 mette 2
“Fik svar på fra hvilken vinkel jeg bør anskue mine fremtidige opgaver og valg”
Mette Petersen, fra Odsherred, selvstændig. 
På det tidspunkt jeg besøgte Doreen, var jeg forvirret og forvildet ind i alt for mange aktiviteter og projekter, jeg var desuden stresset og følte mig usikker når jeg skulle lave oplæg mv.-  jeg vidste at en del af løsningen var/og er, at  skære fra i aktiviteter og fokusere – men hvordan skulle jeg begynde sådan en afklarende proces?
Jeg opsøgte Doreen, da jeg tidligere har haft stort personligt udbytte af at være med i hendes shamanistisk inspirerede- ceremonier og da jeg er meget fascineret af Doreens mangfoldige viden om naturen.
Doreen udøver sine shamanistiske og naturmæssige kundskaber med en ro og professionalisme, som gør at jeg føler mig i helt trygge hænder.
Efter en afklarende snak om mine tanker om min nuværende situation, guidede Doreen mig ind i trommerejse for at finde svar på ovennævnte. Mine oplevelser undervejs gav mig for det første en tiltrængt trøst og opmuntring, senere også svar på fra hvilken vinkel jeg bør anskue mine fremtidige opgaver og valg.
Naturen kan give os mange svar og lindre en masse smerter – Doreen er en dejlig kompetent guide ind i naturens og drømmenes verden, som mange af os vil have stor gavn af at opleve!
—————————————————————————————————-
anne
” Doreen har sat i gang en positiv forandring i mig og i mit liv”
Anne Hellevang fra København, Klinikassistent
Da jeg kontaktede Doreen, var jeg i en tilstand af fortvivlelse, desperation og magtesløshed. En fortvivlelse over, ikke at mestre mit liv, og de udfordringer jeg mødte. En følelse af ikke at passe ind i samfundet, af ensomhed, og ikke at være god nok. Jeg følte mig meget skrøbelig psykisk, og mit selvværd var i bund. Efter i en årrække at have søgt hjælp indenfor psykiatrien, uden af finde den hjælp, jeg havde brug for, havde jeg et ønske om, at møde en behandler, der arbejdet ud fra nogle andre perspektiver på livet, og som kunne møde mig mere, som den jeg var; ikke et psykiatrisk “tilfælde”, men et menneske, som havde brug for at blive set i en større sammenhæng, som den sårede sjæl, hun var.

Igennem den shamanistiske rejse, Doreen guidet mig igennem, havde jeg en stærk oplevelse af, at komme tilbage til mine rødder, og at komme i kontakt med kræfter (mit kraftdyr), jeg kunne tage med tilbage til min hverdag. Jeg oplevede, at den styrke jeg hentet gennem oplevelsen, fyldte mig både dér og da, men også i tiden efter vores møde. Jeg har en følelse af, at besidde en ny kraft, der kan styrke mig igennem hverdagen, og at mine ur instinkter, og den kraft jeg besidder, har blevet vækket. Jeg føler mig mere i kontakt med naturen, mit indre, og med mig selv.

I tillæg gav Doreen mig nogle enkle øvelser til at bruge i hverdagen, med tanke på at forsøge, at vende min negativitet til at være mere positiv.

Mødet med Doreen har sat i gang en positiv forandring i mig og i mit liv. Jeg har fået nogle værktøjer til at gribe an min hverdag på en ny måde. Jeg har ikke mindst fået inspiration til, på en jordnær og rationel måde, se verden med nye øjne, samt få en større accept af mig selv, som den jeg er. Jeg er sensitiv, jeg er en følsom sjæl, men det er ok. Og igennem mit kraftdyr, oplever jeg en ny styrke. Jeg føler mig beskyttet, og jeg tror, at der i verden også er plads til mig.

Jeg oplevede igennem min shamanistiske rejse, at møde mit kraftdyr. Det er som følelsen af at finde en ny, og samtidig gammel ven, som har kommet med mig tilbage til min hverdag, og som nu altid er der ved min side. Jeg er ikke længere alene.

Hvad er efter din mening det særlige eller unikke ved Doreen som personlig rådgiver?

Den måde hun møder én på, på en afslappet og helt nede på jorden måde, hvilket gør det nemt at kommunikere og være den man er. Der er ikke noget “hekseagtigt” over Doreen, men en meget jordnær tilstedeværelse, til trods for at hendes arbejdsredskaber på nogle måder kan være utraditionelle.

Hendes tænkning, er på en nem og lystbetonet måde. Igennem Doreen fandt jeg en vejleder, der mødte mig hvor netop jeg var.

Jeg tror alle kan have udbytte af Doreens hjælp og rådgivning, hvad enten man har det rigtig svært i sit liv, eller man blot søger en vejleder, der kan give én nogle redskaber til selv-udvikling og en mere positiv hverdag.

 

——————————————————————————————————–

Et eksempel på en kvinder, der har været på en af mine naturdage, hvor temaet var “Spis mad med hyld og eventyr”

Det blev igangsættende for mig”

Gerda Thorsager, Frederiksværk, efterløns modtager

Ja, vi havde en rigtig dejlig og inspirerende dag. Tak for den. Det blev igangsættende for mig. Jeg gik i gang med at lave hyldeblomstsaft og gransirup af det, som vi indsamlede på vores vandretur i den skønne natur, da jeg kom hjem. Inspireret af den helt fantastiske rosensirup, vi fik serveret til pandekager, har jeg været ude og samle rosenblade (hyben) og lavet en rosensaft samt lagt blade til tørring. – Det er alt sammen meget enkelt og nemt – og ingen grund til at vente med at komme i gang til efterløns-/pensionsalderen  – Jeg vil lige tilføje, at vi også fik en rundvisning i familiens have, som bliver holdt og dyrket efter permakultur-principper. Også her fik jeg god inspiration med hjem til egen have 

————————————————————————————————————–

Et eksempel på en mand, der har været til to af mine meditationsaftner i drivhuset

Kom tilbage til der, hvor der ingen bekymringer og ingen stress var i hverdagen”

Jacob Trøst, Holbæk, politibetjent. 

Doreen var mit første møde med mindfulness, men bestemt ikke det
sidste. Hun fik mig til at tænke tilbage på dengang jeg var dreng.
Dengang tiden næsten stod stille. Da jeg kunne få en hel dag til at
gå med at ligge i græsset og kigge på sjove skyer eller betragte de
sommerfugle, der sad i mine forældres sommerfuglebusk. Dengang der
ingen bekymringer og ingen stress var i hverdagen. Jeg tror jeg kan
få den følelse tilbage.

——————————————————————————————

Et eksempel på en kvinde, der har deltaget på et shamanistisk grundkursus.

lene

“Jeg mærkede helt klart en slags ’healing”

Lene Fransen, Ringsted,Skribent, skrivecoach og mindfulness instruktør

www.lenefrandsen.com

http://paradoks-megan.blogspot.dk/

1. Hvordan havde du det – med shamanisme –
inden du kontaktede mig? Hvad tænkte du om din hverdag og behov for
shamanisme da?

Jeg er nysgerrig og elsker natur og eventyr. Så da du annoncerede kurset, kunne jeg bare mærke, at jeg havde lyst til at få et indblik i, hvad shamanisme er, også i forhold til kommende skriverier. Jeg ”bruger” naturen i min hverdag og mit liv, elsker at være ude, færdes i grønne områder og ved havet, gå, dyrke motion og lade mig forføre af stemninger. Naturen er min healer og min fortrolige. Og det skriver jeg også om. Så jeg kom af nysgerrighed og lyst til at finde ud af, hvad shamanisme ”kan”. Det har jeg ikke et sekund fortrudt, tværtimod.
2. Hvilke positive ændringer forårsagede eller igangsatte weekendens
arbejde – i din hverdag?

Jeg mærkede helt klart en slags ’healing’. Jeg følte mig efterfølgende fuld af god energi og inspiration.
3. Hvad tænker du om shamanisme sommersolhverv efter dit møde med Doreen.

At det var en utrolig smuk og vigtig ceremoni, som jeg vil tage med mig videre og fejre igen næste år. Faktisk håber jeg vist, at du, Doreen, vil arrangere en lignende ceremoni, så kommer jeg og jeg vil ikke tøve med at invitere venner med. Jeg kan mærke, at de ritualer, vi gennemførte, har haft en positiv indvirkning på mig og som sagt, ceremonien i sig selv var en smuk og dejlig oplevelse.
4. Hvis du skal nævne én afgørende ting eller indsigt, du fik ud af
oplevelsen ved at prøve shamanisme, hvad var det så?

Jeg har tit haft lyst til at kende mit kraftdyr. Det gør jeg nu og det er jeg glad for. Det er der en vis styrke i. Og jeg har i øvrigt efterfølgende drømt om mit kraftdyr og dens budskab. Fint.
5. Hvad er efter din mening det særlige eller unikke ved Doreen, som
underviser/guide?

At du, Doreen, er det, du underviser i. Der er ingen adskillelse, og derfor fremstår du autentisk og troværdig. Jeg synes at du underviser på en fin måde og jeg kan godt lide din respekt for hver enkelt deltager og hensyntagen til, hvad den enkelte har lyst til at dele eller ej. Tak for det.
6. Hvem ville du anbefale Doreens shamanistiske grundkurser til?

Til venner, bekendte og andre, der som jeg er ”søgende sjæle”, nysgerrige på livet, underbevidstheden, naturens kræfter og i det hele taget. Mennesker som er åbne for at prøve noget ”nyt” (meget gammelt) og anderledes. Jeg har skam allerede anbefalet det til flere!

——————————————————————————————

Her fra en kvinde, der har været til en stress session hos mig

Med din indspørgen blev det mere tydeligt for mig”

 Kære Doreen,

Nu er det tid at sige mange tak for sidst, for din måde at samtale på i øjenhøjde og alligevel med fastholdelse af den problematik, jeg bragte på bane. Du er et meget dejligt og kærligt menneske, som er meget let at få tillid til, selvom vi ikke havde mødtes før. Med din indspørgen blev det mere tydeligt for mig, hvad der i dybden kunne volde mig udfordringer, og hvad jeg kunne gøre selv for at komme videre. Under meditationen til sidst, som gik meget dybt, fik jeg en indre besked, og en del af mit væsen kom ind for at blive yderligere integreret. Det er en proces, jeg stadig befinder mig i og arbejder med, som måske dybest set handler om at åbne mit hjerte yderligere, slippe alt det gamle, tilgive og atter lade min sjæl bo fuldt ud i min krop.

Tusinde tak Doreen.

Et rigtig godt nytår!

Berit Rosenkrands Andersen

—————————————————————————————-

Her fra en kvinde der har deltaget i en “Stille dag” på min grund:

“Roen indfandt sig i alle mine celler og jeg havde ikke lyst til at tage hjem igen”

Da jeg ankom til stilledag, blev jeg ikke kun modtaget varmt af Doreen men også af den firbenede Nova, en glad hund som løfter enhver stemning.
Det var rart at starte med en indledende snak samt en meditation så jeg lige kunne lande ordentligt. Dernæst var jeg på egen hånd i 4 timer og nød godt at den meget smukke natur. Udover Doreens dejlige have med udsigt til marker er der også en meget smuk bøgeskov lige op til. Der er virkelig grønt hvorend man kigger hen og meget højt til himlen, en dejlig kontrast til det støjende København.
Doreens drivhus havde jeg som base, er dejligt sted at sidde med udsyn over marken og lyden af fuglefløjt, en lille oase hvor man kan sidde og falde i staver og glemme alt om tid.
Doreens hjemmelavet frokost var en himmelsk smags oplevelse med alt godt fra urtehaven, og alle mine sanser blev stimuleret. Nok den bedste frokost jeg har fået i lang tid.
Jeg nød alle mine timer hos Doreen, roen indfandt sig i alle mine celler og jeg havde ikke lyst til at tage hjem igen. Hos Doreen følte jeg mig meget velkommen og hjemme, og stedet er en sand og sund oase for sjæl og sind.       Camilla Larsen