- Urtesalt
En håndfuld salt blendes med en håndfuld let hakket ramsløg.
Lægges derefter ud på en flad tallerken, til tørre i solen. Du kan nulre det lidt engang imellem til det er tørt. Så kan det puttes på glas.
2. Urtedeller(vegetariske)
Cirka en liter brændenælde puttes i en skål/gryde, der tåler varme og overhældes med kogende vand i 2 min. Vandet hældes fra og brændenælderne brænder ikke mere og kan vrides for det meste vand.
Derefter hakkes de så fint, som muligt.
Cirka en liter skvalderkål skylles og hakkes fint.
De to urter blandes med 2 æg, en dl havregryn, 100-150g corn flaske, cirka ½-1 dl bouillon, salt/peber og lidt mel. Lad det så 15 min og suge væskerne. Kan du forme en frikadelle nu? Ellers skal der måske lidt mere mel i. Derefter steges de som frikadeller. De kan fryses.
3.Ramsløgspesto
100g valnødder(kan du ikke tåle nødder så brug solsikkekerner), 2 håndfulde ramsløg, lidt citronsaft, salt/peber, cirka 2dl rapsolie
Blend det hele, til det har den rette tykkelse, måske skal der lidt vand eller mere olie i. Måske lidt flere ramsløg.
Resten af opskrifterne er fra den udemærkede bog, der hedder Naturens Spisekammer af Anette Eckmann
4.Mælkebøttesaft
100 mælkebøtte hoveder(Kun kronbladene/det gule)
1 ½ l vand
Koges i 15 min og sødes derefter efter smag med citronsaft og sukker.
5.Brændenældebrød
½ liter vand
25 g gær røres rundt
Der tilsættes
½ dl olivenolie
1 tsk. rørsukker
1 dl hakkede sorte oliven
½ l brændenælder der behandles som i opskriften på urtedeller.
1 dl solsikkekerner
150 g rugmel(jeg brugte grahamsmel)
Ca. 450g hvedemel.
Røres sammen. Dejen skal være lidt klistret, men ikke flydende.
Stilles til hævning 1-2 timer.
Puttes i to kageforme med bagepapir og hæver igen i en halv time.
Pensles og kan pyntes med brændenælde blade der også pensles.
Bag ved 200 grader i cirka 40 min.
6.Mandel muffins med viollikørglasur
12 styks
150g smør
200g sukker
3 æg
Vanilje en halv stang
100g mandelmel (jeg kværnede bare 100g mandler i min nøddekværner)
1 moden banan
150g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Det hele blandes sammen. Der puttes 2 spsk. dej i hver muffins forme. Bages i ovnen i 15.min.
Glasuren laves af flormelis og viollikør(eller vand)
7.Mojo
(Kold spansk sovs)
2 spsk. æblevineddike
1 skive hvidt brød fra dagen før
Et bundt persille
1 liter brændenælder (behandlet som i opskriften på urtedeller)
Salt
1 grøn chili
2fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
4 dl rapsolie
Blendes.
Smages til med rørsukker, salt/peber og lidt citronsaft.
Tusind tak for en fantastisk frokost efterfølgende – tænker stadig tilbage på en forrygende spændende dag 🙂
Det gør jeg også.
Kh Doreen