Om

Den korte udgave!

Jeg hedder Doreen Møller Holmquist. Jeg er den første og eneste Natur og stressvejleder her i landet. Jeg lever af at holde foredrag, kurser og give behandlinger. Det, jeg brænder for, er at inspirere mennesker med stress problemer, til at finde roen, glæden og styrken og dermed deres autentiske jeg.

024

Den Længere udgave!

Min store passion er naturen. Især skoven. Derfor er jeg gift i skoven og min datter er navngivet i skoven.

Jeg er uddannet pædagog: fordi jeg godt kan lide at have med mennesker at gøre og at være kreativ.

Spædbørnsmassage instruktør: fordi jeg altid har interesseret mig for den alternative verden. Fordi jeg godt kan lide at rådgive og undervise og følte, at jeg måtte arbejde endnu dybere og for at hjælpe med at forebygge problemer senere i livet.

Naturvejleder: fordi jeg elsker, at være i naturen og formidle den. Især for at hjælpe selve naturen, ved at give og arrangere skønne, uforglemmelige oplevelser og viden om naturen. Min egen stille måde at være miljøaktivist på, i håb om at folk så vil passe på den.

Mindfulness instruktør: fordi jeg elsker den hollistiske tankegang, hvor man arbejder både med krop, sind og ånd. Jeg kunne også se i mine omgivelser, at der var noget helt galt, i den måde vi lever på.

I mit sidste job, som forstander og naturvejleder, var der et socialt projekt tilknyttet. I dette projekt fik jeg 8 års erfaring med rådgivning og aktivering.

Jeg kan godt lide at formidle. Derfor denne blog. Her vil jeg komme med inspiration, øvelser, forslag, madopskrifter, interviews og ideer, som gerne skal nedsætte din stress og gerne hjælpe dig med at skabe kontakt til naturen. Jeg har selv prøvet at blive sygemeldt med stress og fundet helse ved at bruge naturen.Jeg ved at det virker, for jeg har taget min egen medicin. Derfor brænder jeg for at hjælpe dig, der måtte være i den samme situation eller inden du når til en sygemelding.

Bobel 1

Til dette vil jeg bruge årstidernes evige skiften.

 

Siden 1992 har jeg arbejdet med min spirituelle side, ved at praktisere shamanisme(natur spiritualitet). Med dette tema har jeg stået på flere messer, holdt foredrag, afviklet kurser, workshops, temadage, optrådt med shamanistisk sang og musik og haft personer i forløb med shamanistisk rådgivning.

I 2014 har jeg lært “De 6 coaching trin” fra Manning inspire og kan derfor også bruge den spørge teknik i mine behandlinger.

Bobel 2I mind4nature vil jeg beskæftige mig med emner, som naturbaseret mindfulness, naturvejledning, spiritualitet, selv-udvikling, shamanisme, coaching og sundhed.

Hvad er det der Mindfulness?

Er der mange der spørger mig om. Det kan fortælles meget kort. Det er “bevidst nærværende opmærksomhed” og kommer fra forskere og praktikere på dette område (Kabat-Zinn, 1990; Williams, 2007; Siegel, 2007), som opfandt ordet eller begrebet mindfulness. Kendetegnet for disse forskere er en forståelse af mindfulness, som en “måde at være i verden på, i form af en bevidst tilstedeværelse i nuet, på en ikke bedømmende eller vurderende måde”.

Mindfulness er ikke et modeord. Selve måden at tænke på og arbejde med sig selv på, kommer fra gammel buddhistisk tænkning og praksis. Men i Danmark er det stadigt nogenlunde nyt, selvom nogle har arbejdet med det de sidste 20 år.

Mange institutioner, firmaer og top erhvervsledere er allerede i gang med at gøre det til en naturlig del af
kulturen på arbejdspladsen.

Under mindfulness beskæftiger jeg mig meget med naturbaseret mindfulness og naturvisdom.

Naturen er den bedste “samarbejdspartner” på dette område. I naturen kan du bevæge dig på et hav af måder: gå, cykle, løbe, sejle osv. Der er ikke det problem, der ikke er blevet mindre eller helt ligegyldigt, efter en gåtur i naturen

 

Men naturen giver også noget, der er lidt svært at beskrive med ord. Den giver en stemning, plus at f.eks fuglenes sang eller bølgernes skvulpen virker beroligende. Naturen er de optimale og oprindelige kulisser, at gå ud og dyrke mindfulness i. Men kan selvfølgelig også foregå indendørs.

Mindfulness trænes gennem meditation, nye tankemønstre og øget kropsbevidsthed, blandt andet gennem yoga. Mindfulness skal trænes som en muskel. Det er ikke nemt i starten. Men jeg har selv mærket på egen krop og sind, at daglig praksis af det, gør mig gladere og giver mig mere overskud. At jeg faktisk er blevet helt afhængig af det. At jeg har fået helt nye værktøjer til at klare stress og dagligdags problemer på.

Mindfulness haven

012

Når jeg laver kurser, dags workshops og har behandlinger, er det oftest i min egen have, som jeg kalder Mindfulnesshaven.

Se her en video derfra HER

Den hedder sådan, da den ikke er en terapihave og det ikke er terapi, der foregår der. Det der foregår der, er naturbaseret mindfulness. Men også samtale, coaching, rådgivning og naturspiritualitet.

Mindfulnesshaven har sin helt egen facebook side, se mere her, hvor jeg på alle hverdage skriver en mindfulness tekst og tager et foto fra haven. Så kan man følge med i årstiderne i haven og lige få en “lille appetit vækker” , som man kan reflektere over og som måske lige gjorde at den dag blev god.

Selve grunden jeg bor på er 7 hektar, og cirka 1 hektar er haven hvor mit hus og stalden ligger. Resten er marker og en skov på cirka en hektar. Så der er masser af muligheder for at søge steder, hvor man kan være sig selv og finde ro.

I haven er der et drivhus, der er mødested for mange arrangementer.Her bliver der holdt meditationer i og samtaler med klienter.

Se nærmere under menupunktet “1:1” og “korte kurser”.

008

 

 Har du nogle spørgsmål så send mig en mail på doreen@mind4nature.dk