Mindfulness i hverdagen (Mindfulness forløb)

Et forløb over 5 tirsdage

Kurset starter til april, læs mere HER

På dette kursusforløb vil du lære hvad mindfulness er og hvordan du kan bruge det i din hverdag. Der vil blive undervist i klassisk mindfulness, udviklet af Jon Kabat Zinn.

Hver gang vil der være et oplæg, dialog i gruppe, en meditation og små øvelser. Nogle af de små øvelser kan være i form af lidt yoga og lidt bevægelse.

Mellem hver kursusgang vil jeg give jer lidt små lektier for, i form af nogle øvelser I skal øve til næste gang.

Mindfulness er for dig, der føler dig stresset, dig der er sygemeldt med stress, dig der vil forebygge stress og til dig der vil gå på opdagelse i dig selv.

Mindfulness er en bevidst væren i nu’et uden nogen bedømmelse.

Indenfor mindfulness findes der 8 principper, som vi vil gennemgå. Det er Beginners mind, accept, tålmodighed, Ikke bedømmelse, venlighed, aversion og tiltrækning, letting go og ikke ambition.

Nogle af gangene vil vi gå udendørs noget af tiden og benytte parken lige udenfor.

Undervisningen vil foregå i et omsorgsfuldt og roligt tempo.

Temaet for de forskellige kursusdage:

 

  • Hvad er mindfulness
  • Stresshåndtering med mindfulness
  • Selvværd og mindfulness
  • Naturbaseret mindfulness
  • Mindful walking

 

Medbring: Noget at drikke i en drikkedunk eller termokande. Liggeunderlag eller yogamåtte og tæppe. Evt. en notesbog og en pen. Løstsiddende tøj

 

 

Underviser: Natur og stressvejleder Doreen Møller Holmquist, der er uddannet pædagog, naturvejleder og Mindfulness instruktør. Desuden har Doreen taget psykisk førstehjælp og er ved at blive uddannet Selvværdsvejleder hos Joan Ørting.

Doreen bruger selv sin ”Mindfulness have” i Gyrstinge til folk med stress problemer og uddanner andre i at bliver Natur og stressvejledere.

 

Tilmelding via LOF (Ringsted) HER