Tænk engang så blev det juni måned. Nu træder vi, efter kalenderen, ind i årets første sommermåned. Det følelses ikke helt sådan endnu, men jeg har hørt at der er varme på vej.

Skt. hans eller Sommersolhverv?

002

Den 23. juni har mange som tradition at fejre Skt. hans. Men jeg møder også mange, der ikke vil fejrer denne dag for, hvad er det for noget at fejre? at man tilbage i tiden brændte hekse af? De forstår simpelthen ikke hvorfor man stadig holder liv i den tradition.

Jeg kan kun give dem ret, det da også noget underligt noget. Men man kan altid vælge at gå ind i det med sine egne overbevisninger og f. eks opdrage sine børn til at hekse var nogle, der kunne flyve af sted på kosten med ens ønsker. Eller man kan sammen skrive ønsker ned og smide dem på bålet den aften. Når de brænder arbejder ilden på at de bliver opfyldt.

012

Men man kan også vælge, at fejrer sommersolhvev i stedet for, som falder den 21. juni. Det er en af nordens gamle naturhøjtider. Jeg uddyber det i den bog jeg er ved at skrive. Man fejrer at solen topper på årets længste dag. Det en fest for solen. Disse højtidsfester er altid ladet med ekstra spirituel energi. Derfor vælger nogle at samle helbredende urter på dagen. Eller går ud og sidder alene natten over.

Men du kan også vælge at samle familie og venner til en fest, hvor I dækker bord med blomster og farver, har bål og fejrer sommeren.

Mådens opskrift


Jordbærgrød

Bliver selvfølgelig med jordbær. Jordbær er fantastiske bare som de er, direkte fra planten en varm sommerdag. Eller som min mand fik dem som barn på sommerferie i Jylland. Her stod de altid fremme i en stor skål og ved siden af stod frisk fløde og så kunne alle forsyne sig, når de fik lyst. Sikken et fantastisk barndomsminde.

Jeg selv husker barndommens jordbær grød i sommerhuset med fryd og skal også have lavet det i år.

Jordbærgrød:

Ca.400g jordbær og lidt vand (ca. 1dl) koges sammen i 5-10 minutter. Mere vand skal der ikke i, for det skal jo smage af jordbær og ikke vand. Tilsæt 4 spsk. Sukker og lidt vanilje. Grøden jævnes ved, at man tage et glas med 1 dl vand og 1 spsk. kartoffelmel og rører sammen. Grøden koges op og jævningen hældes i lidt af gangen, indtil det har den rette konsistens. Det ikke sikkert alt jævningen skal i. Grøden skal bestemt ikke blive for stiv. Mange huske frugtgrød, som en ulækker blæver masse, der nærmest kunne skæres ud i skiver. Det helt misforstået. En perfekt jordbærgrød, smager stærk af jordbær, og har en god frugtgrødskonsistens. Så er det en meget lækker dessert……eller morgenmad.

Du kan blande lidt rabarber i grøden, når du koger den. Det smager også godt.

Ovenpå kan du komme fløde, mælk, soyamælk. Nogle syntes det ekstra lækkert at kommer nogle smuttede mandler over. Da jeg var barn fik vi mælk og Cornflaks ovenpå. Jeg har også hørt om nogle, der rister lidt grove havregryn med lidt sukker på en pande og kommer ovenpå jordbærgrøden med fløde.

 

Aktivitet

Benyt dig af månedens magi. Sæt dig og skrive ønsker ned og tag sedlen med til fest med bål eller lav selv et lille symbolsk bål for solen og sommeren. Husk når du skriver ønskerne, at de nogle gange kommer i en anden ”indpakning” end du regner med. Skriv kun realistiske mål og vær sikker på, at du virkelig ønsker det du skriver.

Og lad så ilden og universet ”arbejde” for dig.

 

Drømme

Drømme jeg har for denne måned. Nogle er aftalt og andre kræver handling bag

  • Jeg skal holde grundkursus i shamanisme med fejring af sommersolhverv, se mere her
  • Jeg skal nyde solen og, at det snart bliver varmere
  • Der skal spises tonsvis af jordbær. Elsker jordbær, især mine egne, der smager af noget og er økologiske.
  • Smage nye kartofler, som plejer at være det rene slik. Gad vide om mine egne bliver klar i denne måned.
  • Sætte studenterhuen på min datter og have hende og klassen på besøg under studenterkørsel. Det skal fejres
  • Jeg selv har fødselsdag. Det skal jeg finde en måde, at fejrer med jer på mind4nature.dk
  • Besøge rosenplanteskolen i Løve, der skulle være på sit højeste i skønhed i midt juni. Se her
  • Lave hyldeblomstsaft og rosensaft/sirup af vilde roser. Begge ægte sommerdufte.
  • Nyde det der spirer frem i køkkenhaven og de lyse nætter, måske med ild i bålfadet.
  • Lørdag den 13. juni er det igen muligt for dig, at stresse af på en ”Stille dag”. Se mere oppe i bjælken
  • Skal på nogle træningsmoduler i, at lave ”Online succes” i Ivækshuset i kommunen
  • Måske give mig selv den gave, at høre Mark Knoffler i Tivoli. For andre interesserede
  • Til have/livsstilsmesse næste weekend i Haveselvskabets have på Frederiksberg, det plejer at være så hyggeligt. Se her

001