De bitte små chiafrø er super sunde. Du kan købe dem i helsekosten og i nogle supermarkeder.
Hvorfor er chiafrø sunde.
- 1. Kostfibre – fire gange
så mange som i hørfrø. - 2. Kalk – seks gange
mere end i sødmælk. - 3. Antioxidanter – 15 gange
flere end i broccoli. - 4. Omega-3-fedtsyrer – to skefulde
indeholder mere end en laksefilet. - 5. Masser af proteiner – lige
så meget som solsikkefrø.
Normalt bruger man frøene i bagværk, oven på smoothie osv.
Fornylig læste jeg i facebook gruppen “Urtekundskab”, om en der ved et tilfælde havde tabt nogle chiafrø på sin terrasse. Efter et stykke tid havde de spiret i revnerne imellem fliserne. Hvilket, fik et andet medlem til at prøve at så dem som karse og det virker. Du kan selv prøve, det altid skønt at se noget spire. Hvad ser vi ellers spire her i vinterhalvåret? der er noget livsbekræftende i at se noget spire.
Jeg tog min karsebakke, lagde et stykke vat( du kan også bruge jord). Men med vat er det nemmere, at undgå jord i maden,når du klipper lidt af chia “karsen”.
Efter et par dage begyndte frøene at spire( husk at give vattet lidt vand indimellem). Fuldstændig ligesom karse.
Efter ca. 7-10 dage kunne det bruges/spises. Jeg kom det på en æggemad og en mad med humus.
Man kan bruge det ovenpå mange forskellige madder, i salat osv. Kun din fantasi sætter grænser.
God fornøjelse!
Det er da helt fantastisk….troede de var varmebehandlet….smager de som karse ?
Ja måske lidt mildere
Kh Doreen