1d55c1c5-b00c-4339-a4be-107e098b6094

 

 

 

 

 

 

 

 

En måde, at få mere tid på var at slukke fjernsynet/facebook. En anden er, at købe ind en gang om ugen. Selv bruger jeg en times tid hver søndag.

I dag har du måske også tid til, at bage nogle julesmåkager.

Se dagens video her

JuleSpecier

150g Smør

100g Flormelis

250g Hvedemel

En tsk. ægte Vanilje

Man kan putte forskelligt fyld i: frysetørrede bær, hakket chokolade, ristede nødder osv.

Min mor kom altid sukat, syltede appelsinskal, syltede cocktailbær og korender i.

Eller du kan rulle dejrullerne i perlesukker.

Dejrullerne har godt af, at ligge en times tid i køleskab, så de nemmere at skære af.

 

Det bedste ved denne opskrift er, at der ikke skal bagepulver i. Det har min familie det godt med, ingen luft i maven.

Du kan også rulle dejen ud og bruge udstik forme, det elsker børn.

Du kan dele dejen op i 3 dele og komme forskelligt fyld i.

Eller du kan doble dejen op og putte halvdelen af dejen i fryseren(rullet i nogle ruller du bare skal tø lidt op og skære af). Så har du hurtigt nybagte småkager og god juleduft i huset til en hyggestund, uventede eller inviterede gæster og til at tage med som en værtindegave.

Opskriften er fra min gamle slidte og plettede bage bog fra min barndom. ”Vi bager” Politikens håndbogsserie.

Kan du ikke tåle gluten eller sukker er her et alternativ: http://www.madbanditten.dk/2012/11/05/pep-kuglerne-op-med-sundt-krymmel/

Hvorfor

De fleste mennesker elsker hjemmebag og det er ikke så svært. Men det er selvfølgelig også helt okay at købe småkager, hvis du bare ikke har tid eller ikke kan finde ud af det.

Med denne ene opskrift har du til 3-4 forskellige slags småkager med forskelligt fyld.

Du kan spare tid ved, at lave en stor portion dej og fryse noget ned til andre dage, hvor du har mindre tid.

Eller du kan lave en masse på en gang og så skal du ikke tænke på småkager resten af julen