3. morgenmads forslag ud af 7.
Jeg har altid elsket smoothie og jeg har i tidens løb eksperimenteret med mange forskellige ingredienser. Når du køber en smoothie er den som regel lavet så tynd, at den kan drikkes med et sugerør. Det er lækkert en varm sommerdag.
Men som morgenmad foretrækker jeg, at spise min smoothie fra en tallerken eller skål, med ske. Blandt madbloggere er det meget in for tiden, at kalde det en smoothie bowl.
Jeg elsker, at komme müsli, frugt, nødder, frø, bær og kokostern ovenpå.
a. Jordbær smoothie
Ing:
en banan
et skvat citronsaft
50 g frosne jordbær
1-2 spiseske olie (økologisk oliven olie, eller kokos olie, eller hørfrø)
ca. 2 dl plantemælk (Havre eller mandelmælk, gerne hjemmelavet, se hvordan HER)
En avokado (hjælper med at give en cremet konsistens)
Alt blendes.
Her har jeg hjemmelavet müsli ovenpå. Om vinteren drikker jeg altid en kop varm te til. Her er det grøn Matcha te.
b. Grøn smoothie
Ing:
en frossen banan i tern
en avokado
en banan
lidt 1-2 spiseske olie
et skvat citronsaft.
en teskefuld Spirella (fremstilles af blågrønne alger)
Alt blendes. Smoothien bliver flot grøn.
Her har jeg pyntet med kokostern, müsli og Chiafrø.