Opskrifter fra arrangementet “Vild mad for begyndere” 26. april 2014.

  1. Urtesalt

019

En håndfuld salt blendes med en håndfuld let hakket ramsløg.

Lægges derefter ud på en flad tallerken, til tørre i solen. Du kan nulre det lidt engang imellem til det er tørt. Så kan det puttes på glas.

 2. Urtedeller(vegetariske)

opskrift 4

Cirka en liter brændenælde puttes i en skål/gryde, der tåler varme og overhældes med kogende vand i 2 min. Vandet hældes fra og brændenælderne brænder ikke mere og kan vrides for det meste vand.

Derefter hakkes de så fint, som muligt.

Cirka en liter skvalderkål skylles og hakkes fint.

De to urter blandes med 2 æg, en dl havregryn, 100-150g corn flaske, cirka ½-1 dl bouillon, salt/peber og lidt mel. Lad det så 15 min og suge væskerne. Kan du forme en frikadelle nu? Ellers skal der måske lidt mere mel i. Derefter steges de som frikadeller. De kan fryses.

 

3.Ramsløgspesto

opskrift 2

100g valnødder(kan du ikke tåle nødder så brug solsikkekerner), 2 håndfulde ramsløg, lidt citronsaft, salt/peber, cirka 2dl rapsolie

Blend det hele, til det har den rette tykkelse, måske skal der lidt vand eller mere olie i. Måske lidt flere ramsløg.

 

Resten af opskrifterne er fra den udemærkede bog, der hedder Naturens Spisekammer af Anette Eckmann

  4.Mælkebøttesaft

opskrift 5

100 mælkebøtte hoveder(Kun kronbladene/det gule)

1 ½ l vand

 Koges i 15 min og sødes derefter efter smag med citronsaft og sukker.

 5.Brændenældebrød

½ liter vand

25 g gær røres rundt

Der tilsættes

½ dl olivenolie

1 tsk. rørsukker

1 dl hakkede sorte oliven

½ l brændenælder der behandles som i opskriften på urtedeller.

1 dl solsikkekerner

150 g rugmel(jeg brugte grahamsmel)

Ca. 450g hvedemel.

 

Røres sammen. Dejen skal være lidt klistret, men ikke flydende.

Stilles til hævning 1-2 timer.

Puttes i to kageforme med bagepapir og hæver igen i en halv time.

Pensles og kan pyntes med brændenælde blade der også pensles.

Bag ved 200 grader i cirka 40 min.

  6.Mandel muffins med viollikørglasur

opskrift 3

12 styks

150g smør

200g sukker

3 æg

Vanilje en halv stang

100g mandelmel (jeg kværnede bare 100g mandler i min nøddekværner)

1 moden banan

150g hvedemel

1 tsk. bagepulver

Det hele blandes sammen. Der puttes 2 spsk. dej i hver muffins forme. Bages i ovnen i 15.min.

Glasuren laves af flormelis og viollikør(eller vand)

 7.Mojo

(Kold spansk sovs)

2 spsk. æblevineddike

1 skive hvidt brød fra dagen før

Et bundt persille

1 liter brændenælder (behandlet som i opskriften på urtedeller)

Salt

1 grøn chili

2fed hvidløg

½ tsk. stødt spidskommen

4 dl rapsolie

 Blendes.

Smages til med rørsukker, salt/peber og lidt citronsaft.

{ 2 comments… read them below or add one }

Margit Keinicke april 28, 2014 kl. 18:24

Tusind tak for en fantastisk frokost efterfølgende – tænker stadig tilbage på en forrygende spændende dag 🙂

Svar

Doreen april 29, 2014 kl. 05:46

Det gør jeg også.
Kh Doreen

Svar

Cancel reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: