Naturdag om gran og mindfulness

 

11.maj 2014

Maj måneds naturdag var igår og gik rigtigt godt.

I sidste måned stod temaet på brændenælder, men nu var det grandskuddene vi var ude efter.

Jeg havde været meget bekymret for vejret, der varslede masser af regn.

Så vi havde også stillet en en lavu(stort telt) op , så vi kunne spise i tørvejr.

Men det blev slet ikke nødvendigt. I de tre timer vi var samlet var vi så heldige med vejret, resten af dagen regnede det.

11.maj 2014 1

Jeg havde til dagens tema inviteret Julie A Swane, der er medforfatter på bogen “Mad med gran” .

Julie har lige, som jeg selv prøvet at være stressramt i en periode. Men fundet ro og helse med mange ture i skoven for, at samle vilde planter. Det er også meget meditativ, at gå og sanke.

I skoven plukkede vi de fine nye granskud, der netop er begyndt at komme på grantræerne. Undervejs snakkede vi også om andre planter vi mødte på vores vej.

Tilbage igen smagte vi på Speltotto med graneddike, brændnældebrød,mælkebøttesaft,og salat med granskud. Til dessert Græsk yoghurt med gransirup.

Mums! det smagte godt og alle mine fordomme imod mad med gran har jeg taget i mig igen.

Husk næste gang du spiser at spise langsommere og sanse maden, se på den, lugt til den, og tyg den masser af gange. Der sker noget når vi tygger maden flere gange end normalt, der dukker flere nye smage op, som vi ellers var gået glip af.

Det, der slog mig igår var den ekstra chance vi har for, at gøre vores mad mere alsidig og spændende ved, at supplerer med ting vi har samlet.

De planter vi samler i den vilde natur er heller ikke forældet, sprøjtet og alt muligt andet. Men de er til gengæld fyld med masser af friske vitaminer og mere kraftfulde end de grønne planter/grønsager vi køber i supermarked.

Tak til alle jer, der mødte op og gjorde dagen til noget særligt.

PS opskrifterne kommer i næste blog indlæg

 

11.maj.2014 2

 

{ 2 comments… read them below or add one }

Rikke maj 13, 2014 kl. 16:04

Hvor ser det hyggeligt ud, og I har sikkert spist i godt selskab og samtale. Min kommentar er til det du skriver om smagsoplevelsen. Jeg var for nylig til en mindfull yogadag, hvor vi spiste i tavshed. Det var helt utroligt så meget mere intens smagsoplevelsen var. Prøv det en gang, det behøver jo ikke lige være mens man er i godt selskab 🙂
Mvh Rikke

Svar

Doreen maj 13, 2014 kl. 18:49

Ja Rikke det har jeg prøvet, faktisk 4 dage i tavshed på en overbygning til mindfulness uddannelsen. Det meget særligt og jeg tror også jeg vil bruge det på mindfulness forløb, bare ikke på de her månedlige naturdage, hvor det også er vigtigt at vi netværker med hinanden. Men 1000 tak for forslaget 🙂

Svar

Cancel reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: